Sağlam Temellere Dayalı Seo Nasıl Yapılır?

İş hayatına yeni girdiğim yıllarda o yıllarda ki patronumun çok sık kullandığı bir terim yada bir deyim vardı; ‘’ Kaptanın kaptanlığı fırtınalı havada belli olur derdi. ‘’ Yıllar içinde edindiğim deneyimlerle bu sözün içinin nasıl doldurulması gerektiğini deneyimleyerek öğrendim. Evet güneşli ve sakin bir denizde herkes kaptan, mesele fırtına geldiğinde tüm amalara ve olumsuzluklara rağmen gemiyi karaya yanaştırıp yanaştıramamanızda.

Bu hikaye nerden çıktı şimdi demeyin ben aynı şeyi web sayfaları içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Sarsılmaz temellere sahip bir web sayfası oluşturmak  için sayfa seo’sunun eksiksiz ve doğru bir zemine göre kurgulanmış olması gerekmektedir. Bu yazıda seo çalışmasını yürüteceğim bir web sayfasında uzun vadeli başarı için nasıl bir yol izliyorum nelere dikkat ediyorum bu konudan bahsedeceğim.

Hayatında seo alanında gelişmeye karar vermiş yada seo çalışması yaptırmış her firma yada seo çalışanı backlink kavramı ile defalarca yüzyüze gelmiştir. Bağlantı kurma olarak adlandırabileceğimiz backlink çalışması seo stratejinizin sadece maddelerinden biri olmalı.

Yakın zamanda sağlık alanında yeni başlayacağım bir firmanın aranma hacmi yüksek ve zorluk oranı 55 üstü olan anahtar kelimesinde 1. Sayfadaki rakip firmayı incelediğimde sadece 36 güçlü bağlantı ile sitelerine ciddi trafik çektiklerini gözlemledim. Peki nasıl başarı sağlamışlardı?

‘’ Sağlam bir web sitesi temeli oluşturarak’’

Sayfa seo’su olarak adlandırdığımız hedeflediğimiz anahtar kelimenin ilgili olduğu sayfaya yapılan seo çalışmaları bütüne odaklandığımız içinde genelde atlanır. Peki sayfa seo’sunu iyileştirmek adına neler yapıyorum?

Meltem Bozdemit Grafiker
  • Sayfamın tarayıcı dostu bir yapısı ve görünümü olup olmadığını kontrol ediyorum
  • Kullanıcıların arama niyetini anlayarak sayfamın bu niyete doğru cevabı verip vermediğinden emin olmak
  • Sayfamız hız , cls ve mobil tarafında düzgün çalıştığından emin olmak ve rakip sitenin sıralamadaki sayfası ile bu değerleri kıyaslamak
  • Sayfa içeriğinizin kaliteli olduğundan emin olmak

Bu temellere sahip bir web sayfasına sahipseniz web sayfanızın başarılı sıralama alması tahmin ettiğinizden çok daha kolay olacaktır.

Takip İçin Kullanabileceğiniz Ücretsiz Seo Araçları

Hedeflediğiniz başarıya ulaşmak ve bunu sürdürebilir kılmak için düzenli aralıklarla sitenizi belli testlerden geçirmeniz sürdürülebilir başarı elde etmek için oldukça önemlidir. Bu süreçte takipte olmanız gereken verileri şöyle özetliyebiliriz ;

İlgili Link: Bursa Web Tasarım

  • Siteye gelen ziyaretçi trafiğinin davranış analizini takibe almak
  • Google gözünde siteniz nasıl gözüküyor olası tarama hatalarına sahip olmadığınıza emin misiniz ?
  • Anahtar kelime sıralamalarında ani yükseliş ve düşüşler var mı?
  • Tüm bunları yapabileceğiniz profesyonel pek çok seo aracı var elbette , ama bu araçlara yatıracak bütçeye henüz sahip değilseniz temel düzeyde bile olsa ücretsiz olarak bu kontrolleri yapabilirsiniz.
  • Google Analystic ile davranış ve ziyaretçi takibi
  • UpTime Robot ile anahtar kelime ve monitör takibi
  • Screming Frog ile HTTPS , h etiketleri , description kontrolü
  • Yani doğru bir takip sistemi kurmamak  için mazaretimiz yok!

Yoruma Kapalı