Logo Tasarımı
“Markaların ürünleri için tipografik ve grafikler ile çeşitli tasarımlar hazırlayarak 21 yüzyılın unutulmazlarından birine dönüşmenizi sağlıyoruz.”
Logo tasarımı, kurumsal bir firmayı diğer firmalardan ayırmaya yarayan, markasını özgün olarak görünür hale getirmesine verilen isimdir. Ürün çeşitliliğinin artması ile birlikte markaların akılda kalıcılık faktörüne daha çok önem verdiği görülmektedir. Logo tasarımı ve ben devreye burada giriyoruz. Logo tasarım hizmeti ile sizlere özgün, kaliteli ve tasarım ilkelerine sahip çalışmalar sunmak öncelikli hedefim. Sizde profesyonel bir logo sahibi olmak için nasıl bir logo istediğinizi anlatan bir e-mail ile benimle iletişime geçebilirsiniz.
Logo Nasıl Yapılır?
Logo tasarımı genellikle basite indirgenen bir süreç olarak görülse de, profesyonel bir logo süreci belirli aşamalardan sonra ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle logonuzu seçerken sektör içinde size rekabet sağlayabilecek, bir logoya sahip olmak sizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır. Bir profesyonel olarak logo tasarımı yaparken hangi süreçlerden geçtiğimi başlıklar altında şöyle özetleyebilirim;
Marka hakkında bilgi: Logo tasarımı yapılacak marka hakkında araştırma yapılması gerekmektedir. Markanın rekabet içinde olduğu diğer firmalar da aynı şekilde dikkate alınmalıdır.
Tasarım Çalışmaları: Logo tasarımı istenen marka için uygun olacak tasarım örnekleri, logo trendleri bulunur.
Düzenleme-Kurgu: İstenilen tarzda bir taslak çıkartılır, çeşitli eklemeler ile geliştirilir.
Sunum: Tamamlanan asıl logo tasarımının yanına alternatif tasarımlar da eklenerek ilgili firmaya sunum yapılır. Gerekli görülürse logo üzerinde değişiklikler yapılır.
Kimler Logo Tasarımcısı Olabilir?
Grafik ve web tasarım alanlarında eğitim alan veya logo tasarımı konusunda kendisini geliştiren herkes logo tasarımcısı olabilmektedir. Bunun dışında bir logo tasarımcısından genel olarak beklenen kriterler şunlardır:
- Çeşitli grafik programlarına (Illustrator ve Photoshop vb) hakim olmak
- Tasarımsal olarak farklı bakış açıları sunabilmek
- Renk, şekil gibi unsurlarda detayları yakalayabilmek
Yoruma Kapalı