Kurumsal Web Tasarımı Nasıl Yapılır

Sosyal ağlarda veya bir web sitesinde kendi sayfanız olması, özellikle bir şirket söz konusu olduğunda zorunlu olarak kabul edilir, çünkü bugün İnternet, bilgiyi yaymanın en popüler yollarından biridir. Kendi web sitesine sahip olmayan, modern ve başarılı bir şirket hayal etmek pek mümkün değildir.

Kurumsal Web Sitesinin Türleri

İki tür kurumsal web sitesi vardır: dâhili ve harici. Her birinin kendi amacı vardır ve projenin geliştirilmesinde tasarımcı tarafından göz ardı edilemeyecek belirli işlevleri yerine getirmek için tasarlanmıştır.

Dâhili Kurumsal Web Sitesi

Son zamanlarda, orta ve büyük şirketler bu tür web sitelerinin personel yönetimi, iş akışı, iş performansının kontrolü, bilgi, eğitim ve çalışanların etkileşimi sürecini ne kadar basitleştirdiğini fark etmiştir. Bu nedenle, iç kullanım için bir kurumsal web sitesinin geliştirilmesi giderek daha popüler bir hizmet haline geliyor.

Çünkü iç siteler basit bir tasarıma sahiptir, çünkü reklam işlevlerini yerine getirmezler. Tasarımlarında grafikler minimumda kullanılır, ana içerik metindir. Ancak, kurumsal kimliğin ciddiyetine ve sınırlı sayıda imgeye rağmen, site tasarımını özgün ve eğlenceli hale getirmeyi unutmuyoruz.

Dış Kurumsal Web Sitesi

İşletme bir dereceye kadar genişlediğinde, bir kartvizit sitesine sahip olmak artık yeterli ve tanımsız değildir. Kendine saygılı bir şirketin kurumsal bir web sitesi sipariş etmesi sadece imaj meselesi değil, aynı zamanda etkili çalışma ve daha fazla gelişme kabiliyetidir.

Her şeyden önce ilk görev halkla ilişkilerdir. Kullanıcılar web’de bilgi ararlar, teknik desteğe başvururlar veya yalnızca organizasyonla ilgili temel bilgileri öğrenirler. Her durumda, müşterilerinizi ve ziyaretçilerinizi etkilemenin yanı sıra şirketinizden bahsetmek için mükemmel bir seçenektir.

İkinci görev, çalışanlarla iletişim kurmak. Sadece aynı firma içinde bir tür sosyal ağ ortaya çıkıyor. Tüm değişiklikler ve hatta raporlama ile ilgili bilgileri siteye yerleştirmek uygundur.

Ve üçüncü görev, iş ortaklarıyla iletişim kurmak için sayfanın bir kartvizit haline getirilmesidir. İyi yapılmış ve hoş görünümlü bir site, ortaklar ve meslektaşlar arasında saygı duyulmasına yardımcı olacaktır. Freelance web tasarımcı olarak hizmet verdiğim pek çok firmada dikkat ettiğim web tasarım süreçlerini sizinle aşşağıda paylaştım.

Yaratma Ve Tasarım

Sitenin kendisini oluşturacak tüm sorumluluğa sahip olmanız gerekir. Sitenin bağımsız olarak mı yoksa bir grup uzman tarafından mı oluşturulacağına karar vermeniz gerekir. İlk durumda, bilgi ve beceri gerekli olacaktır ve ikinci vaka daha çok para sorunu ve kurumsal bir web sitesi siparişini gerektirecek web-stüdyo yetkili seçimi ile ilgilidir.

Her zaman teknik özelliklerin oluşturulması ile başlamalısınız. Geliştirme ekibi, kendileri için tam olarak sitenin ne olacağını ve hangi hedeflerin izleneceğini, bilişim veya görselleştirmeye daha fazla önem verilip verilmeyeceğini belirlemelidir.

Meltem Bozdemir Grafiker

Tasarım Aşaması

Site belirli bir şirkete ait olduğundan, stil korunmalıdır. Ancak aynı zamanda çok miktarda mültimedya içermemelidir, çünkü hızını ve işlevselliğini etkileyebilir. Resimler veya diğer medya verileri, ziyaretçiyi veya site katılımcısını ana bilgilerden rahatsız etmemelidir.

Planlama Aşaması

Planlama aşaması tamamlandığında, tüm sayfaların yerleştirildiği ve formların yaratıldığı bir an ortaya çıkmaktadır. Bu aşamada, özellikle portal elle oluşturulmuşsa, her program hattına özen göstermeniz gerekir. İlgili Link: Sosyal Medya Yönetimi

Test Ve İçerik Doldurma

Test ve içerik doldurma son aşamalardır. Burada yapılan tüm hatalar tespit edilir ve düzeltilir, site gerekli bilgilerle doldurulur. Test kodu sırasında oldukça sık bağımsız uzmanların hizmetlerine ya da denildiği gibi test uzmanlarına başvurulur.

Ayrıca, arama motoru optimizasyonu hakkında unutmamakta fayda var, çünkü bu, sitenin konumu aramaya bağlı olduğu içindir.Sayfaya giren bir ziyaretçi, onunla ilgili tüm bilgileri almalıdır; bu nedenle sitede yayınlanan içeriğin güvenilir, eksiksiz ve alakalı olması gerekir.

Siz kurumsal web tasarımınızı yapmakta zorlanıyorsanız ya da zamanınız yoksa bizimle iletişime geçin. Biz sizin için yalnızca tasarımı değil, sitenin daha da tanıtılmasına da dikkat eder, bu nedenle arama motorlarının gereksinimlerine göre düzeni hemen optimize ederiz.

Yoruma Kapalı