SEO Nasıl Yapılır? SEO Konusunda 5 Etkili Kural

SEO konusunu hep konuşuyoruz! Bu yazımda SEO nasıl yapılır? Sorusuna daha spesifik yanıt vererek; bu konuyu daha anlaşılır kılmaya çalıştım. Özellikle SEO konusunda 5 etkili kuralın işinize çok yarayacağına inanıyorum. Haydi, başlayalım!

SEO nasıl yapılır? İnternet sitesinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasına dair yürütülen çalışmaların tamamına SEO çalışması denir.

Meltem Bozdemir Grafiker

Günümüz koşullarında SEO çalışması yoğun bir şekilde talep gören bir faaliyet alanı olarak karşımıza çıkar. Bu noktada SEO nasıl yapılır? Sorusunun da yanıtı merak edilmektedir. İşte detaylar!

Bir web sitesinin görünürlüğünü arttırmak için ve daha fazla ziyaretçi çekebilmesi için gerekli bazı teknik işlemler bulunur. SEO işlemlerinde geçerli olan bazı teknikler bulunduğu gibi her web sitesi için özel bazı detayların da gerçekleştirilmesi gerekebilmektedir. Bu nedenle her web sitesi için alınması gereken SEO hizmetleri tamamen o siteye özgü olmalıdır.

Birden fazla aşaması bulunan SEO çalışmaları önce site üzerinde yapılacak planlama ile başlatılır. Bu doğrultuda sitenin varsa eksiklikleri ve düzeltilmesi gereken yerler belirlenir. Bu işlemlerin ardından ise kalitesini ve performansını arttırabilecek ekstra işlemler yapılır. Tüm bunların sonucunda siteniz arama motorlarında daha üst sıralara çıkabilecek yeterliliğe gelecektir. Bunun için net kurallar bulunduğu gibi kurallar haricinde de bazı değişiklikler yapılabilmektedir.

SEO Neyi Kapsar?

Siteler için öncelik her zaman arama motorlarında en üst sıralara çıkmak olmaktadır. Bu bağlamda siteler için verilen SEO çalışmaları da bunu baz alarak gerçekleşir. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak sizlere ziyaretçi getirebileceği gibi reklam tarzı gelirler açısından da önemli bir kaynak olacaktır. Bu bağlamda SEO çalışmaları yapılırken sitenin istek ve ihtiyaçları belirlenir. Bu aşamanın ardından ise SEO için kapsam belirlenmektedir.

Bazı durumlarda web sitesinin kod tarafında düzeltmeler yapılabileceği gibi içerik ve tasarım tarzı çeşitli düzeltmeler de yeterli olabilmektedir. Bu nedenle bir site için en doğru SEO olarak düşünülecek net bir yöntem bulunmamaktadır. SEO çalışmalarında en önemli unsurların başında çalışmayı gerçekleştiren ekibin deneyimi ve uzmanlığı gelmektedir.

Ekip bu alanda ne kadar uzman ise çalışmalar da o kadar başarılı bir şekilde gerçekleşmektedir. Sizler de SEO alanında hizmet alırken mutlaka ekibin çalışma detaylarına ve geçmişlerine göre uygun araştırmaları yapmalısınız. Bu sayede en uygun hizmeti alabilirsiniz. SEO çalışması gündeme geldiği zaman profesyonelce yönetilen bir süreç karşımıza çıkar. Bundan dolayı SEO hizmeti alırken alanında uzman olanlarla çalışmak şarttır!

SEO Konusunda 5 Etkili Kural

SEO Konusunda 5 Etkili Kural

Her SEO çalışmasında genel olarak yapılması gereken işlemler bulunur. Bu işlemler özellikle arama motorlarının en çok göz önünde bulundurduğu kriterler olarak düşünülmelidir. Bu kurallara uyulmadan yapılacak herhangi bir SEO çalışmasının da başarılı olma ihtimali zayıf olmaktadır. Doğru bir SEO çalışması da bu standart işlemlerin üzerine koyularak geliştirilen sürece sahip olacaktır. SEO nasıl yapılır? Sorusuyla temelde 5 etkili kural etrafında şekillenmektedir. SEO konusunda 5 etkili kural ise şunlardır:

  • Başlık
  • İçerik
  • Anahtar kelimeler
  • Backlink
  • Tasarım

Başlık

Sitenizin başlığı direkt olarak ziyaretçileri ve diğer kişileri çekecek olan özelliktir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken ana husus ise sitenizin başlığının içerik ile alakalı ve yapı olarak bir bütün olması gerekir.

İçerik

Sayfanızın içeriği genel olarak SEO çalışmalarının öncelikli alanıdır. Bu noktada içeriklerinizi düzenli ve uygun bir formatta hazırlamalısınız. Aynı zamanda içerikte kullanılacak anahtar kelimeler de sayfanız için önemlidir.

Anahtar Kelimeler

Sayfanızda hazırladığınız içerikler ile ilgili arama motorlarında sorgular yapılabilir. Bu gibi durumlarda arama motorları öncelikli olarak sitelerde bulunan anahtar kelimelere odaklanmaktadır. Bu nedenle içeriklerle uygun anahtar kelimeleri sürekli kullanmalısınız.

Backlink

SEO çalışmalarında en değerli husus backlink olmaktadır. Doğru tercih edilecek olan bağlantılar sitenizi Google arama motorunda kolay bir şekilde üst sıralara taşıyabilmektedir. Nitelikli bir Baclink çalışmasının yapılıyor olması her zaman beraberinde etkili kazanımları getirmektedir.

Tasarım

Web sitenizin tasarımı ve yazıların okunurluğu SEO çalışmaları için önemlidir. Site tasarımınızın web ve mobil uygulamalar için doğru çalışması gerekir. Font tipleri için de Google tarafından tavsiye edilen fontları kullanabilirsiniz.

Özellikle SEO konusunda 5 etkili kural konusunu göz önünde bulunduracak olursanız; başarılı SEO çalışmalarına imzanızı atacağınıza inanıyorum. Sizin de ekleyeceğiniz bir husus olursa, yorum kısmından paylaşabilirsiniz!

Yoruma Kapalı