Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar

Sosyal medya uzmanları; temsil ettikleri kişi veya kurumların sosyal medyadaki stratejilerini oluşturur, iletişim dilini tespit eder ve en etkili şekilde kullanan kişilerdir. Sosyal medya uzmanları yalnızca bir işle sınırlamak doğru değildir. Sosyal medya uzmanları, günümüzde artış göstermekte olan sosyal medya satın alma davranışları konusunda da başarılı bir gözlemci olmaları gerekmektedir.

Sosyal medya uzmanları, kişi veya kurumun hangi mecralarda yer alması gerektiğine, hangi mecradaki hareketlerin geri dönüş ya da doğrudan satın alma ile sonuç alabileceğini, potansiyel takipçi veya müşterilerin nerede bulunduğunu analiz etmekle görevlidir. Sosyal medya uzmanları tam bir kriz yöneticisidir. Müşterilerin kurum, firma ya da şirket ile ilgili en ufak şikayetlerinden en sansasyonel skandallara kadar, temsil ettikleri kişi veya kurumun en az hasarla sıyrılmasına çalışırlar.

Sosyal Medya Yöneticisi Kimdir?

Sosyal medya uzmanlığı, günümüzde daha çok bilinen ve popüler hale gelen önemli konulardan birisidir. Belli bir tecrübe ve donanıma sahip olan, kısıtlı argümanla kurum veya markanıza en üst seviyede fayda kazandıran kişilere sosyal medya uzmanı denilmektedir. Sosyal medya uzmanı elindeki maddeleri en iyi ve kendine özgü bir şekilde kullanmakla yükümlüdür. İlgili Link: Sosyal Medya Yönetimi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital dünyada markaların konumlanması ve aynı zamanda rekabet edebilmesi için, olduğu yerde durmayan bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Yani aktif ve dinamik bir yapı gereklidir.

Meltem Bozdemir Grafiker

Bu yüzden sosyal medya uzmanı ilk aşama olarak belirli ve mantıklı bir strateji belirler ve markanızı konumlandırır daha sonra edinilen bu konumun kurulması, rekabete uyum sağlaması ve dinamik bir yapıyla sürekli yükselmesi için gayret gösterir.

İlgili Link: Şirketinizi Tanıtmak İçin En İyi Sosyal Medya Taktikleri

Sosyal Medya Uzmanının Görev Tanımı Neleri Kapsamaktadır?

  • Sosyal medya uzmanları, sosyal medya platformlarında anlamlı bir içerik üretebilmesi ve online platformlarda yayınlanan müşteri şikayetleri ve eleştirilerini hassas ve hızlı bir şekilde sorunları çözebilmesi beklenmektedir.
  • Sosyal medya uzmanları, günlük olarak resim orijinal metin, video gibi çevrimiçi içerik oluşturmak yayınlamak ve düzenlemekle yükümlüdür.
  • Sosyal medya uzmanları kriz yönetimini sağlamak eleştiri ve olumsuz haberlere yönelik düzeltme yayınlamak, araştırma kıyaslama ve kitle kimliği analizi ile sosyal medya stratejisi oluşturma ile görevlidir.
  • Sosyal medya uzmanları şirket ve topluluk politikalarına dayalı olarak sosyal medya sayfaları ve profilleri oluşturmak, sosyal medya trendlerine hâkim olmak, gelecekteki sonuçlar olumlu yönde etkilemek için bilgileri kullanmak gibi görevleri de bulunmaktadır.

İşverenlerin Sosyal Medya Uzmanında Aradığı Nitelikler

Sosyal medya uzmanının, markanın bilinirliğini arttırması gerekmektedir. Sosyal medya uzmanının güzel sözlü ve yazılı iletişim becerisine sahip olması, çoklu görevleri öncelliklendirebilmek, ekip çalışmasına yatkınlık gösterebilmek ve son teslim tarihine uygun çalışması gibi özellikler beklenilen özellikler arasındadır. Ayrıca bu alanda uzun yıllardır neredeyse yüzlerce sektöre çalışma yapmış biri olarak sosyal medya yönetimi alanında profesyonel destek almak isterseniz sosyal medya paketleri sayfama göz atmanızı öneririm.

Yoruma Kapalı