Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır

Tanıtım filmi firmaların ticari rekabette güçlü olabilmek, ürün ve hizmetlerini görsel algı kullanmak suretiyle tanıtabilmek ve kurumsal kimliğini pekiştirmek adına yapılmaktadır. Ürün ve hizmet tanıtmanın en kısa ve etkili yöntemi olan tanıtım filmleri, baştan sonra profesyonelce kurgulanmış bir senaryo, akıcı bir anlatım ve estetiğe sahip olmalıdır. Tanıtım filmleri genellikle organizasyonlar, seminerler, yurt içi ve yurt dışı fuarlarda gösterilen oldukça kısa fakat etkili filmlerdir. Reklam ajansları veya deneyimli yapımcı firmalar tarafından üretilen filmler, yüksek teknoloji ses, grafik ve görsel efektlerle desteklenerek kısa zamanda kalıcı etki bırakacak hale dönüştürülürler.

İlgili Link: Web Sitesi Tasarlarken Renk Kullanımı

Tanıtım filmi sayesinde çeşitli mecralarda firmaların tanıtımı sağlanırken, bir diğer tarafta potansiyel müşterilerin firma hakkında yeterli bilgilere sahip olması sağlanır.

Meltem Bozdemir Grafiker

Tanıtım filmine sahip olan bir firma, emsal firmalar arasında önemli bir prestij kazanarak, sektöründeki rekabette bir adım öne geçer.

Görsel algılamaya hitap ederek uzun süreli akılda kalmaya yönelik ortam oluşturan tanıtım filmleri, günümüz dünyasında oldukça geniş çaplı kullanıma sahip olan internet mecrasında önemli bir tanıtım getirisi sağlamaktadır. Tanıtım filmlerinin sağladığı avantajlar incelendiğinde,

  • Ürün ve hizmet tanıtımının kısa sürede ve etkili yapılabilmesi,
  • Firmanın kurumsal kimliğine sağladığı katkı,
  • Farklı reklam bütçelerinden tasarruf sağlaması
  • Aynı anda birçok mecrada yayınlanabilmesi

Tanıtım filmi mutlaka ileri teknolojiye sahip ekipman ve uzman yapımcılara sahip firma veya kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde beklenen etkinin tersine kötü bir imaj elde edilmesiyle sonuçlanabilir. Yapılacak ilk iş filmde kullanılacak ekipmanın yeterliliği, yapım ekibinin uzmanlığını onaylamaktır.

Günümüzde gerek çekim aşamaları gerekse stüdyoda grafik animasyon çalışmaları oldukça profesyonel yöntemlerle yapılmaktadır. Bu tür hizmet alımlarında tanıtım filmi çekecek kuruluşun referansları göz önüne alınarak talepte bulunmak gereklidir. İlgili Link: Bursa Web Tasarım

Yoruma Kapalı